Φτιάξτο μόνος σου

Από Wikibeer

(Ανακατεύθυνση από Αρχική σελίδα)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Καλώς ορίσατε στο wiki της Ελληνικής Κοινότητας Μπύρας!

Το Wikibeer είναι μια διαδικτυακή πηγή πληροφοριών για οποιονδήποτε θέλει να παρασκευάσει τη δική του χειροποίητη μπύρα. Και επειδή είμαστε και μερακλήδες, έχουμε συγκεντρώσει και συνταγές για να την συνδυάσει κανείς με αντάξιο σπιτικό φαγητό, αλλαντικά, τυρί ή και ψωμί. Μέχρι στιγμής το WikiBeer περιλαμβάνει 128 άρθρα από 13.193 εγγεγραμμένα μέλη.

Το Wikibeer φιλοξενείται από το www.beer.gr και συντηρείται εθελοντικά από την κοινότητα των μελών του, αλλά οποιοσδήποτε έχει διάθεση και τις ανάλογες γνώσεις μπορεί να συνεισφέρει. Το έργο που θα δείτε εδώ είναι αποτέλεσμα συλλογικής συνεισφοράς και πολλών ωρών εργασίας. Η γνώση είναι όμως ανεξάντλητη και η βοήθεια όλων είναι ευπρόσδεκτη. Απλώς πατήστε τον σύνδεσμο "Επεξεργασία" επάνω από κάποιο άρθρο ή διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Σπιτική μπύρα

Μπύρα

Η μπύρα είναι μάλλον το αρχαιότερο αλκοολούχο ποτό που έγινε γνωστό στον άνθρωπο. Δεν είναι εντελώς παράλογος ο ισχυρισμός πως η μπύρα αποτέλεσε το αρχικό κίνητρο του ανθρώπου για την συστηματική καλλλιέργεια της γης, τη μόνιμη εγκατάσταση και εν τέλει, τον πολιτισμό. Η οικιακή παραγωγή μπύρας ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο ή και αυτονόητο για πολύ μεγάλο μέρος της ιστορίας. Και εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό και χρήσιμο σήμερα. Σε αυτή τη σελίδα θα συγκεντρωθεί συν τω χρόνω πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών, σχετικά με:

The Beer Brewing Process Τα συστατικά της μπύρας
Beer brewing equipment Τα είδη της μπύρας
Frequently Asked Questions Other Beer Information Γλωσσάρι
Σπιτικά λουκάνικα

Αλλαντικά

Εδώ, ας κάνει παιχνίδι ο miren.

Προσωρινό περιεχόμενο - βοηθήστε προσθέτοντας και τις δικές σας γνώσεις.
Spare ribs

Φαγητό

Εδώ είναι μαζεμένες αρκετές συνταγές φαγητών. Έμφαση φυσικά δίνεται σε ό,τι δύναται να συνοδεύσει ευχάριστα τη μπύρα, αλλά συχνά ξεφεύγουμε. Ποικιλία παρουσιάζουν και οι χρόνοι παρασκευής. Έχουμε από γρήγορα μεζεδάκια μέχρι κανονικά γεύματα.


Σπιτικό ψωμί

Ψωμί

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς το δικό του ψωμί. Μπορεί να χρησιμοποίησει μαγιά, οπότε ακόμα και περισσευούμενη μαγιά μπύρας κάνει δουλειά, ή μπορεί να φτιάξει και να συντηρεί προζύμι. Για όλα αυτά, το παρόν κομμάτι της σελίδας προσφέρει αναλυτικούς οδηγούς και πληροφορίες.

Τυρί

Τυρί

Στην σπιτική παραγωγή μπορείς να κάνεις το τυρί οπως σου αρέσει, να πειραματιστείς με γεύσεις (δοκιμάστε στο πήγμα να βάλετε ελιές ή κόκκινη πιπερια) και να έχεις την εμπειρία να δοκιμάσεις φρέσκο τυράκι που, για πολλούς, είναι από τους καλύτερους ουζομεζέδες.


Fettucine

Ζυμαρικά

Παρασκευάστε φρέσκα και πεντανόστιμα ζυμαρικά με απλά υλικά.

Προσωρινό περιεχόμενο - βοηθήστε προσθέτοντας και τις δικές σας γνώσεις.
Kegerator

Κατασκευές

Κάδοι ζύμωσης μπύρας, mash tuns, ψύκτες γλεύκους, συντηρητές, kegerators, όλα εδώ από τους μερακλήδες μας.

Προσωρινό περιεχόμενο - βοηθήστε προσθέτοντας και τις δικές σας γνώσεις.
Προσωρινό περιεχόμενο - βοηθήστε προσθέτοντας και τις δικές σας γνώσεις.
Προσωπικά εργαλεία
Περιοχές ονομάτων
Παραλλαγές
Ενέργειες
Επιλογές
Εργαλεία